Randomiserad kontrollerad interventionsstudie i svensk förskola

Publicerad av

Våren 2018 publicerade forskarlaget i projektet Hjärnvägar i förskolan (där jag är en liten kugge i forskningsmaskineriet) en artikel där vi beskriver upplägget av en interventionsstudie i svensk förskola och redogör för hur den stora datamängden ska analyseras. Den här typen av artiklar innehåller alltså inga forskningsresultat, men är viktiga på så sätt att man bestämmer i förväg vilka hypoteser som ska besvaras och hur man ska analysera data, så att man inte lockas att utforska sitt material och fiska efter intressanta resultat.

Gerholm, T., Hörberg, T., Tonér, S., Kallioinen, P., Frankenberg, S., Kjällander, S., Palmer, A., & Lenz-Taguchi, H. (2018). A protocol for a three-arm cluster randomized controlled superiority trial investigating the effects of two pedagogical methodologies in Swedish preschool settings on language and communication, executive functions, auditive selective attention, socioemotional skills and early maths skillsBMC Psychology, 6(1), 29. doi:10.1186/s40359-018-0239-y

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s