Pressmeddelande om min avhandling

Publicerad av
(Bild: Adam Tonér)

Idag publicerade Stockholms universitet ett pressmeddelande med några av fynden från mitt avhandlingsprojekt. I fokus ligger resultaten gällande kopplingar mellan barnens socioekonomiska bakgrund och deras språkliga och exekutiva förmåga. Barn från en svagare socioekonomisk bakgrund, framför allt mätt i termer av föräldrarnas utbildningsnivå presterar sämre vad gäller språk, exekutiva funktioner och uppmärksamhet. Detta gäller även när man kontrollerar för flerspråkighet och förskolekvalitet (och en rad andra faktorer).

Läs hela pressmeddelandet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s