Webbinarium om tidiga insatser för att främja barns språkutveckling

Publicerad av

Idag hade jag förmånen att medverka i ett webbinarium i stiftelsen Allmänna Barnhusets regi. Fokus för evenemanget var tidiga insatser för att främja barns språkutveckling, med koppling till Letterbox Club, som är en satsning för att stimulera och väcka barns nyfikenhet och lust att läsa, räkna och lära sig. Projektet vänder sig till barn i åldrarna 4-11 år som bor i familjehem, lever i familjer med långvarigt försörjningsstöd eller har öppna insatser. Inom Letterbox Club Sverige har man utvecklat arbetet med tillgänglighet och flerspråkighet med stöd av Kulturrådet.

Vid webbinariet medverkade även Allmänna Barnhusets generalsekreterare Cecilia Sjölander, Monica Achá Sonesson som är projektansvarig för Letterbox Club Sverige samt Elisabeth Hadfy och Sofie Ernman, specialpedagog respektive socionom i Norrköpings kommun.

Ta del av webbinariet!

Det finns flera intressanta webbinarier på Allmänna Barnhusets hemsida.

Stiftelsen Allmänna Barnhuset har också startat ett nätverk för intresserade inom bibliotek och socialtjänst för att dela idéer och tankar om hur man kan samverka för att stödja barns läs- och skrivutveckling.

Disclaimer: jag gjorde detta uppdrag inom ramen för min tjänst på Stockholms universitet och forskares samverkan med det omgivande samhället utan ersättning och har inga ekonomiska eller andra kopplingar till Letterbox Club.

En kommentar

Lämna en kommentar