Intervjuad i Svenska Dagbladet

Publicerad av
Foto av Hannah Nelson pu00e5 Pexels.com

Häromveckan blev jag intervjuad av Agneta Lagercrantz och hamnade i Svenska Dagbladet. Fokus för artikeln är om/när man som förälder bör vara orolig för sitt barns språk- och talutveckling och kontentan är att i de flesta fall behöver man inte vara orolig, till exempel om barnet har svårt att säga R eller läspar när hen säger S. Det är viktigare att vara uppmärksam på brister i förmågan att bilda meningar, att berätta och att hitta rätt ord. Då kan det vara frågan om ett språkstörning/DLD (developmental language disorder). Om man som förälder till ett förskolebarn med någon form av talsvårighet känner sig orolig kan man prata med förskolepersonalen och med barnhälsovården/BVC. Den sistnämnda instansen kan också skicka remiss till logoped för kartläggning av språkliga styrkor och svagheter.

För dig som har en SvD-prenumeration finns artikeln här:

Språkforskarens råd: Haka inte upp dig på R:en

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s