TAKK i skolan: inspiration

Publicerad av

Jag stötte just på ett radioavsnitt från UR som visserligen har flera år på nacken men som ändå visar hur man kan arbeta med TAKK i skolan. Det är läraren Emma Johansson som använder TAKK med sina förstaklasselever i Alingsås, en kommun som har satsat särskilt på TAKK bland annat genom att utse TAKK-kommunikatörer i både förskola och skola. Emma Johansson beskriver att den stora fördelen med TAKK i klassrummet är att det blir lättare för alla att hänga med, inte minst elever med språksvårigheter eller de med ett annat modersmål än svenska. En bonuseffekt är att ljudnivån sänks, vilket förbättrar arbetsmiljön.

UR Lärarrummet: tecken för alla

Foto av CDC pu00e5 Pexels.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s